Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка U.S. Navy Разрушителят USS Laboon се насочва към Черно море,

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка U.S. Navy Разрушителят USS Laboon се насочва към Черно море,
Коментари Харесай

Шести флот на САЩ: Разрушителят USS Laboon се насочва към Черно море преди преговорите между Путин и Байдън

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка U.S. Navy 

Разрушителят USS Laboon се насочва към Черно море, разгласи днес командването на Шести флот на Съединени американски щати.
Той е част от ударната група на самолетоносача Дуайт Д. Айзенхауер, кадърен да носи 56 крилати ракети " Томахоук " с обхват от 1,6 хиляди километра, напусна гръцкото пристанище Суда Бей, където беше от 3 юни, написа finanz.ru.

Корабът се насочи към басейна на Черно море, с цел да " организира интервенции за поддържане на сигурността в района ", сподели флотът.
В петък сутринта USS Laboon отплава през Дарданелите и навлезе в Мраморно море, оповестява Konya Aktuel.
„ Американският флот постоянно работи с нашите съдружници и сътрудници от НАТО в Черно море “, напомня командването в Twitter.
Миноносецът, въоръжен с крилати ракети, е третият транспортен съд на НАТО, който отплава към съветските крайбрежия преди договарянията сред президентите Владимир Путин и Джо Байдън в Женева на 16 юни.
Сега корабите са в Истанбул и, съгласно конвенцията от Монтрьо, могат да влязат в Черно море за 21 дни. Този интервал е стеснен от времето, прекарано от флота на нечерноморските страни. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР